[ شبکه های اجتماعی ]

[ اطلاعات تماس ]

معرفی شیشه‌های خودروئی

شیشه‌های خودروئی به عنوان بخشی از بدنه و نمای خودرو دارای دو کارکرد اصلی هستند:

  1. تامین دید مناسب و ایمن از محیط پیرامونی خودرو برای سرنشینان
  2. تامین ایمنی سرنشینان خودرو هنگام بروز تصادفات و وقوع موارد پیش‌بینی‌نشده مانند برخورد اجسام خارجی به شیشه

تولید شیشه با شفافیت کافی و فاقد اعوجاج و عیوب اپتیکی یکی از چالش‌های فرآیندهای تولیدی شیشه خوردو می باشد. چرا که برای شکل دادن به شیشه، شیشه تخت باید تا دمای ۷۰۰ درجه سانتیگراد گرم شود. این کار همواره با ریسک ایجاد ایرادهای اپتیکی و اعوجاج غیراستاندارد همراه است. میزان ریسک به وجود آمدن این عیوب با میزان انحناء و پیچیدگی‌های فرم شیشه نسبت مستقیم دارد. لذا تولید شیشه های خودرو با فرم و شکل دقیق و شفافیت و کیفیت اپتیکی استاندارد چالشی است که فائق‌آمدن به آن مستلزم وجود دانش فنی بالا ، تجهیزات مدرن و کارآمد در حوزه تولید ، کیفیت و آزمایشگاه با وسایل وتجهیزات دقیق است.

میزان اعوجاج و کنترل کیفیت اپتیکی در آزمایشگاه و با تجهیزات خاص کنترل میگردد.
میزان اعوجاج و کنترل کیفیت اپتیکی در آزمایشگاه و با تجهیزات خاص کنترل میگردد.

ایمنی

در حوزه ایمنی، شیشه‌های خودرو به دو دسته شیشه‌های سکوریت و شیشه‌های لمینت تقسیم می‌شوند:

عموما” شیشه‌های عقب و جانبی خودروها از نوع سکوریت هستند. شیشه سکوریت شیشه‌ای است که با اعمال یک فرآیند عملیات حرارتی، استحکام بالائی یافته و در برابر ضربه‌ها و تنش‌های مکانیکی و حرارتی تا پنج برابر شیشه آنیل مستحکم است. همچنین، در صورت بروز ضربات سنگین و تصادفات شدید که منجر به شکست شیشه می‌شود، قطعات شیشه شکسته شده‌ی شیشه‌های سکوریت، بسیار کوچک و فاقد لبه‌های برنده هستند و مانع صدمات جدی به سرنشینان خودرو می‌شود.

نمونه شیشه شکسته شده ایمن شیشه سکوریت-  شیشه استحکام بسیار بالایی دارد و یه آسانی نمیشکند. در صورت شکست قطعات ریز و غیر برنده هستند
نمونه شیشه شکسته شده ایمن شیشه سکوریت- شیشه استحکام بسیار بالایی دارد و یه آسانی نمیشکند. در صورت شکست قطعات ریز و غیر برنده هستند

در مقابل، شیشه جلوی خودرو از نوع لایه‌دار و لمینت است. شیشه لمنیت در واقع متشکل از دو لایه شیشه و یک لایه طلق بین آنهاست. این لایه طلق، نقش اصلی در ممانعت از ورود اجسام خارجی به داخل اتومبیل و جلوگیری از پاشش خرده‌های شیشه لایه داخلی به روی سرنشینان در صورت شکست شیشه، دارد.

در فرآیند تولید کلیه شیشه‌های خودروئی پارامترهای تولیدی نظیر دما و فشار و دیگر تنظیمات باید به شکلی بهینه باشند که ضمن حصول اطمینان از ایمنی محصول، مطابق الزامات استاندارد، فرم و شکل و انحنای آن دقیق و مطابق بدنه خودرو باشد، طوری که هیچگونه موج و اعوجاج غیراستاندارد در سطح آن مشاهده نشود.

امروزه استفاده از شیشه‌های تیره و شیشه‌های شفافی که مانع عبور پرتو خورشیدی به داخل خودرو می‌گردند و موسوم به شیشه سولار هستند در صنعت خودرو رو به افزایش است. محصولات سولار سهم قابل توجهی را در تولیدات شرکت ونوس‌شیشه دارند.استفاده از شیشه سولار باعث آسایش دمایی بهتر در داخل خودرو میگردد و خودرو توان کمتری را برای سیستم تهویه و سرمایش صرف خواهد کرد. 

استفاده از شیشه های سولار باعث به حداقل رساندن گذر امواج ماورا بنفش (UV)  و مادون قرمز  (IR)خورشید میشود.
استفاده از شیشه های سولار باعث به حداقل رساندن گذر امواج ماورا بنفش (UV) و مادون قرمز (IR)خورشید میشود.

تولید شیشه‌های خودرو در شرکت ونوس‌شیشه

تولید شیشه خودرو در ونوس‌شیشه از ابتدای سال ۱۳۸۴ با تامین شیشه‌های خودرو ۲۰۶ برای شرکت خودروسازی ایران‌خودرو آغاز شد.
شیشه‌های خودرو ۲۰۶، با توجه به سایز، شعاع خم و پیچیدگی فرمهای‌های هندسی و همچنین استفاده از شیشه‌های سولار به عنوان ماده اولیه، پیچیده‌ترین و دشوارترین پروژه تولید شیشه خودروئی در ایران بوده ‌است. این امر گویای این است که شرکت ونوس از ابتدای تاسیس ، خود را ملزم دانسته است که مدرنترین و بروزترین تجهیزات و تکنولوژی صنعت شیشه را بکار بگیرد. از همین روی تجهیزات و ماشین‌آلات به تمامی از معتبرترین کارخانجات اروپای غربی خریداری و نصب گردیدند.

کوره ESU EcoMax   (ساخت شرکت Glaston  فنلاند) تنها کوره مجهز به سیستم پرس در کشور برای تولید پیچیده ترین شیشه های لمینیت خودرو
کوره ESU EcoMax (ساخت شرکت Glaston فنلاند) تنها کوره مجهز به سیستم پرس در کشور برای تولید پیچیده ترین شیشه های لمینیت خودرو

شیشه جلو این خودرو با تکنولوژی Press bending تولید می‌شود و کوره خم شیشه جلو مورد استفاده در ونوس شیشه اولین و تنها کوره موجود در ایران است که به این تکنولوژي مجهزشده است. استفاده از تجهیزات مدرن با بالاترین سطح اتوماسیون به همراه مشارکت پرسنل با تجربه و دانش‌آموخته در برترین شرکت‌های شیشه دنیا و دارای دانش روز شیشه باعث گردیده تعدادی از شیشه‌های خودروهای ساخت داخل به دلیل پیچیدگی‌های علمی و فرآیندی بطور انحصاری توسط شرکت ونوس‌شیشه تولید شوند.

ماشین  Pre processing  (ساخت شرکت Bystronic  سوئیس) با دقت بسیار بالا ودارای استانداردهای روز دنیا برای برش؛ سنگ زنی ؛ سوراخکاری و شستشوی شیشه
ماشین Pre processing (ساخت شرکت Bystronic سوئیس) با دقت بسیار بالا ودارای استانداردهای روز دنیا برای برش؛ سنگ زنی ؛ سوراخکاری و شستشوی شیشه

در حال حاضر شرکت ونوس‌شیشه با دارا بودن  سه خط برش جام اتوماتیک ؛ چهارخط کاملا اتوماتیک Preprocessing، چهار دستگاه ماشین چاپ اتوماتیک (شامل تنها ماشین مجهز به سیستم چاپ  Edge to Edge  درکشور) کوره شیشه جلو با قابلیت Press Bending، دو دستگاه کوره خم و سکوریت (یک ماشین مجهز به Press Bending )، یک خط De Airing و دو دستگاه اتوکلاو و تجهیزات تست و کنترل کیفی شیشه مطابق استانداردهای جهانی ؛ قابلیت تولید پیچیده‌ترین شیشه‌های خودروئی را دارا است. با این حال برنامه های توسعه شرکت نشان از افزایش توان فنی و تکنولوژیک در آینده نزدیک دارد.

کلیه ماشین‌آلات تولیدی در ونوس‌شیشه از  معتبرترین شرکتهای سازنده ماشین آلات اروپایی نظیرشرکت‌ GLaston فنلاند، Bystronic سوئیس، Benteler آلمان، Scholz آلمان ؛ Vetro Tool اسپانیا و Lisec اتریش تامین شده‌اند. هر کدام از این‌ها برترین برند صنعت خاص خود هستند.

محصولات و پروژه‌های خودروئی

از سالیان گذشته شیشه خودروهایی نظیر پژو ۲۰۶، سمند و پژو ۴۰۵ در کارخانه ونوس‌شیشه برای گروه صنعتی ایران‌خودرو در حال تولید بوده‌اند.
شیشه‌های خودرو Kia وCerato  برای گروه سایپا و شیشه‌های خودرو Jacs3 برای مجموعه کرمان موتور از دیگر محصولات سبد تولیدی شرکت ونوس‌شیشه است.
پس از حضور خودروسازان برتر جهانی و آغاز تولید محصولات جدید در ایران شرکت ونوس‌شیشه موفق به جلب نظر مساعد همه این شرکت‌ها به عنوان تولیدکننده برتر شیشه در ایران گردیده و تولید شیشه های خودروهایی نظیر پژو 2008 و پژو 208 برای شرکت پژو-ایران‌خودرو و همچنین تولید شیشه‌های خودروهای C3 (سدان و کراس‌‌آور) برای شرکت‌های سیتروئن و سایپا در این شرکت آغاز گردیده‌است.
گفتنی است مذاکرات این شرکت با شرکت‌های فولوکس‌واگن و هیوندای (کرمان‌خودرو) انجام شده‌ و به زودی تولید این خودروها در داخل ایران و با برند ونوس‌شیشه آغاز خواهد شد.