[ شبکه های اجتماعی ]

[ اطلاعات تماس ]

شیشه های برج میلاد

آسمان خراشها با اينکه در اکثر نقاط جهان با شکوه و زيبايی خاصی سربرافراشته اند اما در عين حال با مخاطرات زيادی نيز روبه رو هستند. هر چه ساختمان بلندتر باشد اثر بلایای طبيعی مانند سقوط ، باد و زلزله افزايش می يابد.لیکن با وجود احتمال روبرو بودن با چنین خطراتی ، معماران همچنان به طراحی ساختمانهای بلند و بلندتر ادامه میدهند و این کار به مسابقه ای برای تسخیر آسمان و کسب عنوان بلندترین ساختمان جهان تبدیل شده است.پروژه ساخت چهارمین برج بلند مخابراتی دنیا ، برج ميلاد را می توان بزرگترين پروژه معماری و ساختمانی معاصر ايران بشمار آورد.یکی از پیچیده ترین قسمتهای برج ، نمای شیشه ای آن است که در ارتفاع بسیار بالائی قرار دارد و در مقایسه با دیگر برج های مخابراتی دنیا میزان شیشه بیشتری در ساختار آن به کار رفته است. در پروژه برج ميلاد ، بعلت دشواری کار ، رقابتی سنگين بين ونوس شيشه و سازندگان نام آورخارجی برای تامين شيشه های برج وجود داشت که در نهایت این مجموعه توانست پیروز این میدان باشد.

از انجائیکه این مجموعه به عنوان نماد نوین تهران مطرح شد رعایت تمامی اصول فنی و ایمنی از الزامات کار تعریف شد .در این راستا بایستی شیشه هایی طراحی و تولید می گردید تا تمامی ویژگی های تعریف شده را دارا باشند. مساحت شيشه ها در برخی از قسمت ها بيش از ۵/۴ متر مربع و با وزن حدود ۲۸۰ کيلو گرم برای هر شيشه دوجداره بوده است و تمامی شيشه ها مطابق با استانداردهای روز توليد شده اند.

ونوس برای تامین ایمنی لازم برای شیشه ها ی این پروژه اقدام به خرید یکی از مدرنترین خط های تولید شیشه ایمنی نمود. از آنجائيکه بخش عمده نمای شيشه ای در ارتفاع ۲۴۵ تا ۳۱۵ متر قرار دارد شيشه ها می بايست بتوانند بر نيروهای طبيعی باد و زلزله مقاومت کنند . سرعت باد در بالای راس هرم تا ۱۳۲ کيلومتر در ساعت ثبت شده و شيشه ها طوری طراحی و ساخته شده اند که توانايی مقاومت در برابر فشار باد تا سرعت ۱۸۰ کيلومتر در ساعت را داشته باشند.به منظور رعايت دقيق مسائل فنی و استانداردهای روز اروپا ، اگر چه محل کارخانه ونوس شيشه در نزديک تهران و در ارتفاع ۹۷۵ متر از سطح درياست ولی برای تمامی شيشه های برج ميلاد ، بسته به محل نصب در ارتفاع های مختلف يکسان سازی و تنظيم فشار فضای محبوس درون شيشه دوجداره با فشار هوای بيرونی محل نصب انجام گرديده است.

همچنين به منظور سهولت در نگهداری و تميز کردن شيشه ها برای اولین بار در ايران تکنولوژی پوشش Self Cleaning وارد شد و پوششهای خاص خود تميز شونده بر روی شيشه های برج اعمال گرديد. ويژگی پوشش اين شيشه ها باعث میشود که آنها در اثر تابش آفتاب و بارش باران تميز می شوند. فرایندهای ویژه ای بر سطح شيشه هايی که بر روی گنبد برج نصب می شوند ، اعمال گرديد تا از درخشندگی بيش از حد ناشی از تابش نور خورشيد جلوگیری شود .شيشه ها علاوه بر مقاومت در برابر نيروهای طبيعی ، در برابر انفجار نيز مقاومند. پس از مطالعات مربوط به مقاومت شيشه ها ، عملکرد آنها در زمينه نور و انرژی نيز مورد بررسی قرار گرفت و در نهايت شيشه ای طراحی و توليد شد که ويژگيهای مقاوم در برابر زلزله و انفجار ، خصوصيت عايق حرارتی بالا و جلوگيری از درخشندگی غير مجاز حاصل از نور خورشيد را به صورت توامان داراست.پيش از اين تصور نمی رفت که ايرانيها بتوانند اين نوع شيشه را در داخل کشور توليد کنند و اغلب برای ساخت پروژه های دشوار از شيشه های وارداتی که عمدتاً در اروپا توليد می شد ، استفاده می کردند.توليد و تامين شيشه های دشوار برج ميلاد علاوه بر اينکه تجربه ای نوين است ، نشان دهنده اين واقعيت می باشد که برای ساير پروژه های عظيم که نيازمند شيشه های خاص می باشد ديگر نيازی به واردات و کمک گرفتن از توليد کنندگان خارجی نيست.