[ شبکه های اجتماعی ]

[ اطلاعات تماس ]

شیشه های مقاوم در برابر انفجار

در ۱۵ ژوئن سال ۱۹۹۶ پلیس انگلستان گزارشی مبنی بر یک بمب گذاری در مرکز شهر منچستر را دریافت نمود. نیروهای ویژه پس از حضور در محل و کشف بمب یک محوطه قرنطینه را ایجاد نمودند. متاسفانه بمب منفجر شد و بیش از ۲۰۰ نفر مجروح بر جای گذاشت. نکته جالب در این است که اکثر مجروحان ، مردمی بودند که در خارج از محوطه قرنطینه و فاصله ای حدود ۲۰۰ متر از محل انفجار وتحت حفاظت پلیس قرار داشتند. منابع رسمی در انگلیس اعلام کردند که عامل اصلی جراحت انفجار بمب نبود ، بلکه قطعات شکسته شیشه بوده که پس از انفجار به هر سو پرتاب شده بودند. در دو دهه گذشته تحقیقات برای طراحی پنجره هائی که در مقابل انفجار مقاومت نموده و بتوانند از ساکنین در برابر خطرات ناشی از انفجار محافظت کنند ودر عین حال برای رهگذران نیز بی خطر باشند ، به صورت جدی و بسیار مهم پیگیری می شود. آمارها نشان میدهند که اولین عامل تخریب ، مرگ و جراحت ناشی از موج انفجار و دومین عامل، اجسامی هستند که با سرعت و در تمامی جهات پرتاب میشوند. این اجسام می توانند تکه هائی از ماده منفجره یا بخشهائی از اجسام تخریب شده مانند سنگ ، آجر، تکه های آهن و بالاخص تکه های شکسته شیشه باشند .موج انفجار ممکن است که باعث جراحت برای افرادی که در ساختمانهای مجاور هستند ، نگردد اما این میزان انرژی، بسته به فاصله از محل انفجار ، مقدار ونوع ماده منفجره ، منجر به شکست شیشه های ساختمان ها می شود. این تکه های شکسته شیشه عامل مهمی در مرگ انسانها و ایجاد جراحت هستند.

زمانی که یک انفجار رخ می دهد حجم عظیمی از انرژی آزاد می گردد. یک گوی آتشین از گازهای داغ به صورت کروی در همه جهات منتشر می گردد. بعد از انفجار طی زمانی بسیار کوتاه ( چند میلی ثانیه) افزایش چشمگیری در فشار رخ میدهد و سپس یک فشار منفی برای مدتی طولانی تر ایجاد می شود.

شیشه های ایمن

به منظور رسیدن به شیشه ایمن در مقابل انفجار ، عملکرد آنها در هنگام انفجار بررسی و ۳ نکته زیر در نظر گرفته می شود:

 ۱- شکست یا خرد شدن شیشه 

۲- در صورت شکست ، میزان شیشه های شکسته که در فریم باقی مانده 

۳- ابعاد و موقعیت تکه های شکسته شیشه در قالب پنجره

 در بررسی اولین نکته باید مقاومت نسبی شیشه در برابر انفجار سنجیده شود. شیشه ای که شکسته نشود بالاترین حد امنیت را برای افرادی که در پشت پنجره قرار دارند ، فراهم مینماید. شیشه ای که شکسته شود ولی در قالب فریم باقی بماند نیز از همان درجه امنیت برخوردار است. با این تفاوت که در نهایت شیشه بایستی تعویض گردد. یکی از مهمترین عواملی که برای تعیین ضریب ایمنی شیشه در هنگام انفجار مد نظر قرار میگیرد میزان ماندگاری شیشه در قالب پنجره است. این فاکتور که با RET بیان می شود با میزان شیشه باقی مانده در فریم نسبت به کل شیشه اندازه گیری می شود. RET برابر با یک یعنی بالاترین حد ایمنی و هر چه این عدد از یک کوچکتر شود ضریب ایمنی شیشه کمتر است.

شرکت ونوس شیشـه گروه جدیـدی از محصولات خود را تحت نام V-Guard + تولیــد نموده که ویژگـی    ضد گلوله و مقاوم در برابر انفجار را دارا می باشند. طلق های خاصی که در ساختاراین  شیشه  به کار رفته مقاومت شیشه  را در برابر انفجار افزایش می دهد .این مجموعه درحین تولید شیشه های V-Guard + به طور داوطلبانه ازالزامات مربوط به  استاندارد EN-13541  پیروی می نماید. شیشه های V-Guard + دربرابر انفجار مقاومت نموده و در صورت شکست در قالب فریم باقی مانده و یکپارچگی خود را حفظ می نماید. در این صورت نه تنها خطر ناشی از تکه های شکسته شیشه به حداقل می رسد بلکه مانع از ورود قطعات اجسام متلاشی شده  به فضای داخل می گردد. 

 

 

v guard 5 - شیشه های مقاوم در برابر انفجار

عملکرد شیشه V-Guard + در برابر انفجار