[ شبکه های اجتماعی ]

[ اطلاعات تماس ]

[مشخصات پروژه]

نام :هتل فرودگاه امام خمینی، Ibis-Novotel
موقعیت  :
تهران ، فرودگاه امام خمینی
تاریخ  : ۱۳۹۳

عملکرد : هتل
معمار :شرکت مهندسین مشاور طرح و آفرینش عمران
نوع شیشه : V-Cool

مجموعه هتل های Ibis-Novotel فرودگاه امام بعنوان اولین هتل فرودگاهی تحت بهره برداری گروه اکور فرانسه در کشور در قطعه زمینی به مساحت ۳۳۰۰۰ مترمربع روبروی ترمینال مسافری فرودگاه امام تهران و در محدوده شهر فرودگاهی جدید التاسیس امام در ۳۵ کیلومتری جنوب غرب تهران ساخته شده است.

این مجموعه در قالب یک کلاستر شامل یک هتل سه ستاره ۱۹۶ اتاقه و یک هتل ۴ ستاره ۲۹۶ اتاقه با مساحت کل ۵۵۰۰۰ مترمربع با فضاهای خدماتی مشترک و فضاهای میهمان و عمومی مجزا طراحی و ساخته شده است. فضاهای عمومی توسط یک راهرو بین دو لابی به یکدیگر متصل شده اند. ساختمان هتل دارای ۱۲ طبقه است: ۲ طبقه زیرزمین برای پارکینگ و فضاهای خدماتی و پشتیبانی، ۲ طبقه برای فضاهای عمومی شامل لابی ها، ۳ رستوران، کافی شاپ ها، سالن جشن ها، سالن های جلسات، لانج خدمه پرواز، فضای بازی بچه ها، و مرکز سلامت خانم ها و آقایان، یک نیم طبقه برای فضاهای اداری و خدماتی، و ۷ طبقه میهمان.

اتاق های میهمان مطابق با استانداردهای گروه هتل های اکور فرانسه که یکی از بزرگترین گروه های هتلداری می باشد طراحی شده اند. این طرح در نگاه اول ظهور و تجلی رنگ در معماری معاصر ایران است و طراح با خرق جسورانه عرف استفاده از رنگ های خنثی در معماری سه دهه اخیر ایران، و چالش بیننده با رنگ های سبز، بنفش، قرمز و زرد درخشان فصل جدیدی از تضاد و تجانس رنگ در معماری را آغاز کرده است که خود نام «طلوع رنگ» را برای آن برگزیده است.

نیک تر که بنگری اما این بنا بنوعی مانیفست آفریننده خود است. او که دغدغه جنبش و پویش و تکاپو را در دل دارد و از مرداب شدن می هراسد، در این بنا رنگ، بعد، حجم، فرم و نور را به سماع آورده و این ها در سماع خود چنان در هم تنیده اند که در هیچ نقطه ای از بنا نشانی از ثبوت و سکون باقی نماند، چنان که نقوش اسلیمی که قرن ها بر پیکره فرش ایرانی و دیوارهای مسجد آرمیده اند در این بنا از سکون در آمده و حول محور نور بحرکت در آمده تا از فرش به عرش برسد. فلسفه کثرت و وحدت در طراحی این بنا بشکلی هوشمندانه بتصویر کشیده است. هریک از اجزاء بنا به فراخور عملکرد خود طرحی منحصر بخود دارند و در عین حال همه بسان تار و پودهای فرش ایرانی در هم تنیده شده و پیکره ای واحد را تشکیل داده اند؛ پیکره سفری از پیچیدگی معماری آکنده از رمز و راز ایرانی تا شفافیت معماری نوین.